Den Stora Trädgårdsfesten 2016

Den Stora Trädgårdsfesten 2016

Den Stora Trädgårdsfesten är ett av de största och mest populära trädgårdsevenemangen i södra Sverige. I år firar Den Stora Trädgårdsfesten 20 år. Detta samma år som Sofiero Slott och Slottsträdgård, där evenemanget går av stapeln, firar hela 150 år. Som trädgårdsälskare kan du därför räkna med att Den Stora Trädgårdsfesten kommer att bli något alldeles extra i år. Trädgårdsfesten arrangeras i år mellan 26 till 28 augusti.

Stort tårtkalas på Sofiero Slott

Den stora Trädgårdsfesten är ett evenemang där trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare möter de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna och behöver du ett hotell i Helsingborg så rekommenderar vi www.hotellhelsingborg.nu. I idéträdgårdarna kan man beundra allt från det enkla och jordnära till det galet spektakulära och udda. All den inspiration och lärdom man får från de trädgårdsprofiler som intar Trädgårdsscenen i Slottsparken kommer att varvas med stämningsfull musik i andra delar av den färgsprakande parken. Eftersom såväl Sofiero och Den Stora Trädgårdsfesten jubilerar i år. Kommer man att fira med bland annat ett enormt tårtkalas framför slottet med tårtor som är tillverkade i växtmaterial. Hela 15 stycken blomsterbagare kommer att ställa ut sina blomstertårtor. Vinnaren av tårtslaget koras sedan på scenen efter att publiken röstat fram sin favorit bland de deltagande tårtorna.

Fullspäckat program på Den Stora Trädgårdsfesten

Förra året slog Den Stora Trädgårdsfesten besöksrekord. Med 19 000 besökare från hela Sverige och Danmark, men man satsar förstås på att slå rekordet även detta år. Under evenemanget kommer du att kunna låta dig inspireras av ett tjugotal unika och kreativa idéträdgårdar. Du kan få gratis trädgårdsrådgivning och professionella tips till odlingen i din egen trädgård. Vidare kan du handla med dig allt som hör trädgården till på den stora trädgårdsmässan.

Eller varför inte beundra Michael Bindefeldts storslagna festdukning i slottsparken och prova mat från trädgården komponerad av två riktiga stjärnkockar, Marcus Nemrin och Rikard Nilsson. Du kan också titta på en modeshow som du säkert aldrig skådat förut, där den danska stjärnfloristen Annette von Einem klär levande modeller i gröna och blomstrande kreationer i vilka de kommer att gå nerför catwalken framför Sofiero Slott. Som florist kan du tävla om fina priser i en Bukettävling. Som hobbyodlare kan du besöka Trädgårdsfestens stora experttält där du möter experter inom allt från ekologisk odling, gräs och beskärning till bygg och anläggning, lökar, perenner och odling i stan. Massor av trädgårdsföreningar kommer också att finnas på plats för att berätta om sin verksamhet. Sist men inte minst så kommer du på Trädgårdsscenen att kunna lyssna till intressanta föredrag och intervjuer om allt som har med trädgård att göra.

Sofiero Slott och Slottsträdgården

Missa inte att ta en promenad i den vackra slottsträdgården och beundra alla dess fantastiska planeringar. Parken har också året till ära berikats med en helt ny slottsträdgård som kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia invigde så sent som i juni 2016. I den nya trädgården sägs det att det tuktade och formade ska möta det vilda och otyglade, vilket skapar lekfulla kontraster med inspiration från såväl klassiska trädgårdar som den japanska trädgården.