Training Camp World Cup 2016

Training Camp World Cup 2016

Nu har biljetterna till Training Camp World Cup 2016 släppts. Det är den första chansen i år att få se de svenska storstjärnorna i ishockey. Innan World Cup of Hockey går av stapeln. World Cup of Hockey startar den 17 september i Toronto. Men innan den tävlingen startar så samlas vårt svenska hockeylandslag för en gemensam träningsvecka i Göteborg. Den träningsveckan avslutas med att laget får visa sin form i tre avslutande så kallad pre game-matcher, varav två mot det finska landslaget.

Tre Kronor gör sig redo för World Cup

I september 2016 gör en klassisk hockeyturnering comeback. Det är World Cup som avgörs i Kanada, med åtta deltagande lag uppdelade på två grupper. Och nu är även planeringen inför World Cup spikad. Det blir en gemensam träningsvecka för Tre Kronor i Göteborg och totalt kommer det att spelas tre stycken träningsmatcher. Sedan bedöms Tre Kronor vara redo för World Cup. Den första träningsmatchen går av stapeln den 8 september i Hartwall Arena, Finland. Två dagar senare spelar Tre Kronor ett returmöte i Scandinavium i Göteborg.

Därefter spelas genrepet i Verizon Center i Washington, där Sverige inte kommer att möta Finland, utan tvärtom möter de ett för turneringen alldeles nykomponerat lag som kort och gott kallas för Lag Europa. Därefter drar turneringen World Cup of Hockey igång i Toronto den 17 september och då möts Sverige och Ryssland i gruppspelet. Sverige kommer att ingå i Grupp B tillsammans med Finland, Lag Nordamerika och Ryssland, medan Grupp A utgörs av Kanada, Tjeckien, Lag Europa och USA. World Cup of Hockey kommer att spelas i Air Canada Centre i Toronto, Kanada mellan 17 september och 1 oktober 2016. Som tidigare nämnts kommer turneringen att spelas med två gruppspel där lag ett respektive lag två går till semifinal som kommer att avgöras i bäst av en match. Därefter spelas finalen i bäst av tre matcher.

Training Camp World Cup 2016

Training Camp World Cup är alltså namnet på tränings- och uppladdningsveckan som Tre Kronor kommer att ha i Göteborg mellan den 4 och 11 september 2016. Det kommer alltså att bli hockeyfeber i Göteborg under en hel vecka, en vecka som får sin avslutning i Scandinavium där Tre Kronors match mot Finland ger en möjlighet för alla hockeyälskare att se några av Sveriges största NHL-stjärnor live.

Det är fem år sedan Tre Kronor sist spelade i Scandinavium. Då mötte de Tyskland och vann med 2-0 inför hela 6061 åskådare. Som hockeyintresserad kan det alltså bli något alldeles extra att boka en biljett till matchen mellan Sverige och Finland i Scandinavium den 10 september. Det finns flera olika World Cup paket att välja mellan om man inte enbart vill köpa biljetter till själva matchen. Ett paket kan till exempel innehålla tillgång till bar, buffé i restaurangen, intervjuer före matchen och eftersnack efter matchen. Perfekt för den som vill få ut mesta möjliga av sin hockeykväll. Under dagen kommer det också att arrangeras flera intressanta hockeyföredrag för den som vill veta mer om sin favoritsport.